Jak wykorzystać rośliny ogrodowe w kuchni? Zobacz wystąpienie Małgorzaty Kalemby-Dróżdż na Spotkaniu Twórców Ogrodów!

 

Małgorzata Kalemba-Dróżdż na Spotkaniu Twórców Ogrodów na 30. Międzynarodowych Targach ZIELEŃ TO ŻYCIE opowiedziała o kwiatach, liściach i pędach, które prosto z naszych ogrodów mogą trafić na talerz! Okazuje się, że na naszych rabatach rośnie wiele skarbów o prozdrowotnych właściwościach i unikalnych walorach smakowych. Zanim zaczniecie urządzać swoją zieloną przestrzeń, obejrzyjcie nagranie z prelekcji Małgorzaty Kalemby-Dróżdż i spójrzcie na ogród z perspektywy smakosza! 

 

Kim jest Małgorzata Kalemba-Dróżdż?

 

Małgorzata Kalemba-Dróżdż to doktor biochemii, wykładowczyni akademicka, kierowniczka Zakładu Biochemii na Wydziale Lekarskim i Nauk o Zdrowiu Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego.
Autorka bestsellerowych książek kulinarnych o jadalnych roślinach m.in.: „Pyszne chwasty”, „Jadalne kwiaty”, „Smakowite drzewa”, „Skarby ogrodu”. Ceniona ekspertka i propagatorka wiedzy w temacie dzikich roślin jadalnych, jadalnych kwiatów, zdrowego odżywiania i biochemii. Laureatka AIG Prix Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej. Autorka bloga „Trochę Inna Cukiernia” (trocheinnacukiernia.home.blog).

 

Zobacz, jak wykorzystać rośliny ogrodowe w kuchni!